november 15, 2020

Week 46: Puppy’s, heel veel puppy’s

Share this

Sinds vorige week is er een nieuwe stagiaire bij Doggylicious aan het werk. Haar naam is Marijke en ze heel leergierig en sociaal. Ook goed met de hondjes, wat natuurlijk niet geheel onbelangrijk is. Maar zoals altijd kost een een beginnende stagiaire flink wat tijd en energie, dus dat is wel weer even wennen. Het was een gemiddelde week qua drukte met honden die getrimd moesten worden, maar dat vond ik niet zo erg met een beginnende stagiaire. Gelukkig beginnen steeds meer mensen de winkel te ontdekken, dus daarmee kan ik toch een leuke omzet halen ook al is het qua trimmen wat minder.

Cijfertjes (hierna volgen de schattige foto's)

Laat ik eens wat cijfertjes gaan noemen: ik was deze week 4,5 dag open en in die 4,5 dag zijn er 28 honden geweest.
3 Boomers, 1 Barbet, 1 Chihuahua, 1 Ierse Setter, 8 Pomeranians, 3 Keeshonden Klein, 1 Keeshond Middenslag, 1 Jack Russel, 1 Labradoodle Mini, 2 Labradoodles Medium, 1 Labradoodle Standaard,  1 Maltipoo, 1 Poedel Dwerg, 1 Poedel Standaard, 1 American Staffordshire Terriër, 1 Tibetaanse Terriër.

Wat een mooie en gevarieerde lijst met rassen weer deze week. En sorry, maar ik hou ook van grafieken 🙂

Puppy's, zo...veel...puppy's

Maar wat nog het leukste is: 9 van deze hondjes waren puppy's. 9 puppy's in 1 week! Hoe leuk is dat?! Wij vonden het geweldig, wel een beetje druk soms, maar erg leuk. Helemaal als er 2 of meer pups tegelijk zijn. Dan kunnen ze lekker met elkaar ravotten.

Pomeranians Gizo & Bella, samen met Boomer Pup Beertje

Pomeranian Pups Bella (links) en Gizo (rechts) samen met Boomer pup Beertje

Lewis (links) en Beertje (rechts)

Wat super leuk is voor mij is dat er ook 1 Ierse Setter pup bij was. En mijn hemel, wat een heerlijk speels ding is dat zeg en nergens bang voor. Maar ook de andere pups waren ook een genot om te hebben. Naast de Ierse Setter waren er nog 3 Pomeranians, 1 Boomer, 1 Keeshond Klein en 1 Labradoodle. Ja ik weet het, dat zijn er geen 9, maar 2 pups zijn deze week 2 keer komen wennen.

Ons Puppy Programma is echt geweldig en we krijgen er geweldige reacties op. Zowel van de hondjes als van de baasjes. Dus kom vooral langs met je pup, ook als is het een ras wat eigenlijk niet getrimd hoeft te worden. Maar een lekker wasbeurt op z'n tijd is ook erg fijn. Voor ons is het dan erg fijn als de hond toch een beetje gewend is aan water en de waterblazer.

Ierse Setter pup Enya

Pomeranian pup

Pomeranian pup Simba

Labradoodle puppy

Labradoodle puppy Teddy

Maar goed, naast al die schattige puppy's hebben we natuurlijk ook nog wat echt trimwerk verricht. Helaas hebben we niet van alle honden foto's gemaakt, dat wordt in de drukte nog wel eens vergeten. We gaan eter ons best doen om van alle hondjes foto's te maken.
Om jullie toch wat van ons werk te laten zien, komen hieronder nog wat foto's van de volwassen honden. Sommige in een mooier model dan de andere. Wij proberen altijd aan de wensen van de baasjes te voldoen.

Oudje van de week

Zo, dat waren alle honden waar we een foto van hebben gemaakt. Ik heb er alleen 1 bewaard voor het laatst.
Zaterdag kreeg ik een nieuwe klant, de 13 jaar oude Keeshond Klein Dino. Dit mannetje wilde k toch nog even apart een kleine collage geven. Dino is 1 keer eerder in een trimsalon geweest, maar wordt goed door het vrouwtje onderhouden. Ze wast, föhnt en borstelt hem zelf en knipt hem hier en daar. Alleen kwam Dino dit jaar niet goed door zijn verharing heen, wellicht door ouderdom, maar reden te meer voor vrouwtje om professionele hulp te zoeken. Dino is een lieverd, zolang je maar niet acht een klitje blijft hangen, want dan voel je een paar tandjes. Niet hard, maar toch even waarschuwen. Gelukkig had hij maar een paar klitjes, dus dat viel reuze mee.
Ik hoefde hem niet in te korten, alleen ontwollen, voetjes en billen bijwerken. Hier en daar heb ik uiteraard nog wel wat pieken verwijderd. Ondanks dat Dino best zenuwachtig was, heeft hij het super gedaan en toen vrouwtje hem op kwam halen zag ik nog zoveel energie, pit en plezier in dit hondje, dat ik er zeker van ben dat ik hem over een half jaar weer ga zien!

Dino voor

Dino na

Lekker in bad

Onder de föhn

Dino voor

Dino na in volle glorie.

Dit was het week overzicht. Een berichtje hieronder van jullie vinden we erg leuk. Laat ons weten wat je ervan vond, stel je vraag, geef suggesties of wat voor soort foto's je graag zou willen zien de volgende keer. Wij houden van positieve en opbeurende feedback!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

3 × 2 =

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gerelateerde berichten

Pomeranian / Dwergkees / Kleine Keeshond

Schrijf je nu in om de laatste updates, acties, kortingen, nieuws en foto's te krijgen!