maart 2, 2018

Klitten & Vervilting Contract

Share this

Klitten & Vervilting Contract

De vacht van een huisdier te laten verklitten of vervilten  is niet alleen erg ongemakkelijk, maar ook gevaarlijk voor de gezondheid van jouw huisdier. Geklitte of vervilte vachten kunnen verschillende huid- en gezondheidsproblemen veroorzaken. Een geklitte of vervilte vacht laat geen luchtcirculatie naar de huid toe, waardoor hot spots en bacteriële / schimmelinfecties worden veroorzaakt. Vlooien, teken, maden en andere parasieten kunnen op de loer liggen in de vacht en verdere huidinfecties veroorzaken. Een geklitte of vervilte vacht trekt ook en bindt, waardoor uw huisdier pijn krijgt wanneer deze op de klitten/vilt beweegt of ligt. De onderliggende huid is meestal rauw en ontstoken. Geklitte of vervilte vachten drogen niet goed op en kunnen leiden tot rottende vacht en huid.

Vanwege klitten of vervilting moet het haar van een huisdier mogelijk extreem kort op de huid worden geschoren en kan het tekenen van huidirritatie en zweren vertonen als gevolg van klitten/vervilting, natte ondervacht en vuile vacht. Huisdieren die niet vaak genoeg zijn verzorgd, ondergaan meestal een lange, stressvolle en/of pijnlijke verzorgingssessies. Er is een grote kans dat de huid van je huisdier meer geïrriteerd raakt tijdens het knipproces. Omdat de klitten/vilt strak tegen de huid zitten, is de enige manier om ze te verwijderen een zeer korte scheerkop te gebruiken om tussen de huid en de matten te komen. Omdat de trimmers zo dicht bij de huid moeten werken om de vacht te verwijderen, kan je huisdier worden genipt en / of gesneden worden en enige tijd (tot een paar weken) na de behandeling tekenen van angst vertonen. Overmatig klitten en/of vervilting kan worden voorkomen met regelmatig borstelen en verzorgen. De trimmer kan je borsteltechnieken laten zien en suggesties geven voor klitten en vilt preventie.
Indien je zelf geen tijd hebt of het niet voor elkaar krijgt om je huisdier te borstelen, ga dan met regelmaat naar de trimmer, zodat zij het voor jou kan doen.

De trimmer zal proberen het huisdier (indien mogelijk) klit-vrij te maken met € 4,- per 5 minuten (minimaal € 12,-) naast de normale verzorgingskosten of het huisdier krijgt een “shave-down” om de klitten/vervilting te verwijderen. Onder deze omstandigheid is een shave-down de enige manier om de huid de nodige zuurstof te laten ontvangen en voor nieuw, gezond haar te laten groeien. De kosten voor het scheren of het scheren van oren en staart als ze geklit/vervilt zijn, worden per dier bepaald. Als je vraagt ​​om de klitten uit te kammen, doet de trimmer dit niet als dit het huisdier onnodige stress of pijn veroorzaakt. Overmatig ontklitten is een pijnlijke, tijdrovende en dure procedure die extreem ongemak veroorzaakt en huidproblemen kan verergeren (of veroorzaken). In het geval dat Doggylicious heeft bepaald dat het enige menselijke ding om te doen een totale shave-down is, zullen zij dit vooraf duidelijk maken en met jou bespreken. Je wordt hierbij bewust gemaakt dat het verwaarlozen van de vacht van jouw huisdier na het verzorgen problemen kan veroorzaken, zoals irritatie door de tondeuse / borstel.Shave-downs of aangepaste behandelingen die buiten de normale specifieke kapsels van het ras vallen, zullen worden besproken en de trimmer zal de behandeling uitvoeren naar het beste van zijn / haar begrip van jouw aanwijzingen en zijn / haar vermogen – maar er wordt geen andere garantie gegeven. Het scheren van je huisdier kan het uiterlijk van je huisdier drastisch veranderen en het haar zal heel dicht bij de huid zijn. Dit kan reeds bestaande huidaandoeningen blootleggen.

Bij deze ontsla je Doggylicious van elke verantwoordelijkheid voor letsel veroorzaakt door het bovengenoemde proces en alle medische problemen die kunnen worden ontdekt en / of tijdens of na het strippen van de vacht voorkomen. Je wordt hierbij bewust gemaakt van de risico’s van deze services en de kans op letsel, en machtigt Doggylicious om door te gaan met de services. In geval van letsel stem je ermee in om alle verzorgingsdiensten volledig te betalen. Als je huisdier veterinaire zorg nodig heeft tijdens of na het proces, stem jij, als eigenaar, ermee in om alle veterinaire kosten te betalen voor de verzorging van jouw huisdier. Door een afspraak te maken of te hebben gemaakt, erken je dat je de bovenstaande voorwaarden en jouw rechten en plichten voor het verzorgen en onderhouden van jouw huisdier (en) en met inachtneming van de verzorgingsdiensten van Doggylicious hebt gelezen, begrepen en ermee akkoord gaat.